Produkt lagd i varukorgen
Släpp loss din kreativitet nyhetsbrev youtube instagram facebook
Emmagjort logotype

Trycktips

Med Emmagjorts interaktiva designverktyg kan du enkelt designa dina föremål med bild och text. På vår sida Hjälp och inspiration kan du se en film som visar hur verktyget fungerar. Designverktyget är tillgängligt på de flesta av våra produkter.

I designverktyget så ser du formen som föremålet har och det finns en grå markering som visar den yta som riskerar att hamna utanför vid tryckningen.

 

Klassisk bilduppladdning

För dig som vill använda den klassiska bilduppladdningen så har vi här samlat några tips och saker att tänka på.

Bilder

För att positionera bilden så behöver vi på de flesta föremål ha ett litet utfall (bilden trycks lite större än föremålet). Många av våra artiklar är ju dessutom inte kvadratiska eller rektangulära och delar av bilden kan därför komma utanför föremålet. Se därför till att ha tillräckligt med utrymme runt det "viktiga" i bilden.

Upplösning

Om din bild inte är tillräckligt stor för den produkt du valt får du en varning. Denna varning får du när bilden understiger den absolut lägsta upplösning vi kan rekomendera.  Du kan använda en bild som har lägre upplösning, men måste vara medveten om att detta kommer påverka slutresultatet. 

Bildproportioner

Eftersom proportionerna på tryckytan oftast inte stämmer med proportionerna hos din bild måste vi nästan alltid skala om eller beskära din bild något. Det bästa är om bilden som laddas upp har rätt proportioner för det föremål det skall tryckas på. Då har du själv full kontroll över vad som skall komma med av bilden. Vilka proportioner tryckytan på respektive föremål har framgår vid bilduppladdningen.

Text

På många artiklar kan du välja till text. Texten kommer anpassas i storlek efter antal tecken så att slutprodukten ser bra ut. Detta innebär bla att ett kort namn kommer bli i en större storlek än en lång mening. Om du vill ha full kontroll över hur din text skall se ut, var den skall placeras osv så rekommenderar vi att du designar texten klart och lägger in den i bilden. Detta innebär även att du får text på din produkt utan några extra kostnader.